Κοινωνία

30 Σεπτεμβρίου 2020 09:42 Τελευταία ενημέρωση : 30 Σεπτεμβρίου 2020 18:34

Επεισόδια στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Mέλη της ΠΟΕΔΗΝ συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Επεισόδια στην συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ (εικόνες)
-

Ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι τούς έκλεισαν τον δρόμο προς το υπουργείο.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να αποχωρήσει η Αστυνομία, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους διαδηλωτές με τις ασπίδες.

ΠΟΕΔΗΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Τελικά, μετά από μερικά λεπτά έντασης, η Αστυνομία περιόρισε τους διαδηλωτές στο πεζοδρόμιο, ενώ την ώρα των αψιμαχιών έπεσε κάτω ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας μονιμοποίηση του εκτάκτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

ΠΟΕΔΗΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» καταγγέλλοντας ότι διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους, καθώς και τον ίδιο.

"Πυρά" από την αντιπολίτευση

Επίθεση κατα της κυβέρνησης εξαπολύει με ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Εργαζόμενοι που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής ξέρουν ότι τους επόμενους μήνες λήγει η σύμβαση τους. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατί το σχέδιο της είναι η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία. Από ότι φαίνεται τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλομπ. Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και τη κοινωνία». 

ΠΟΕΔΗΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Υγείας της  Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός σε δήλωσή του αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει ότι η διαχείριση μίας τέτοιας κρίσης δημόσιας υγείας απαιτεί τον μέγιστο δυνατό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων. Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα έξω από το Υπουργείο Υγείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προπηλακίζουν εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν την παραμονή στο σύστημα υγείας όσων υπηρετούν σήμερα ως επικουρικό προσωπικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυσή του ΕΣΥ, εκτός από αντιδημοκρατική είναι και βαθύτατα αντικοινωνική. Το μήνυμα της καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι χθες μας καλούσε να χειροκροτήσουμε, προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ανθρώπων του ΕΣΥ και αδυνατίζει επικίνδυνα την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, υγειονομικών και πολιτών απέναντι στην πανδημία. Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και καθυστερημένα να καταλάβει ότι σε αυτό το επιβαρυμένο υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, η δυσανεξία απέναντι  στην κοινωνική διαμαρτυρία «βλάπτει σοβαρά»  την κοινωνική συνοχή, τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία.»

ΠΟΕΔΗΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σε σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αναφέρεται «Η κυβέρνηση υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας την κινητοποίηση των επικουρικών εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία με ΜΑΤ, βρισιές, ξύλο και χημικά, προκειμένου να μη διαδηλώσουν μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Αποδεικνύεται για ακόμη μία  φορά ότι ο “χουντικής” έμπνευσης νόμος, που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, δεν αφορά “περιθωριακές ομάδες, που παρακωλύουν τη συγκοινωνία”, όπως ισχυρίζονταν, αλλά ήρθε να εφαρμοστεί απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. Το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, που δίνει μαζί με όλους του εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων τη μάχη κατά της πανδημίας, διεκδικεί σταθερή και μόνιμη δουλειά και η κυβέρνηση του απαντάει με καταστολή και “μπαλώματα” για ανανέωση συμβάσεων δύο μηνών, που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των επικουρικών εργαζομένων των δημόσιων νοσοκομείων, να καταργηθεί ο κατάπτυστος νόμος της ΝΔ ενάντια στις διαδηλώσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ