Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2020 08:56 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2020 12:58

Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Διάβασέ μου το...

Διασωληνωμένος παραμένει στη ΜΕΘ ο κ.Ειρηναίος. Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Αγωνία για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης
-

Θετικά αντέδρασε μετά τη διασωλήνωσή του, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.Ειρηναίος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείο, κ.Χαλκιαδάκη, «η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου μετά τη διασωλήνωση είναι σταθερή.

«Ο κ.κ. Ειρηναίος είναι αιμοδυναμικά σταθερός», δήλωσε στο ΚΡΗΤΗ TV ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και συμπλήρωσε πως  «αντίδραση του Αρχιεπισκόπου είναι ικανοποιητική και αυτό μας δίνει αισιοδοξία».

Εξήγησε πάντως πως «είναι διασωληνωμένος. Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Είναι με φάρμακα. Είναι σε καταστολή, στον αναπνευστήρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, «το γεγονός ότι αντέδρασε πολύ καλά στον αναπνευστήρα είναι ένα σημάδι που μας δίνει αισιοδοξία».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ έκανε εξάλλου λόγο για «οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια». «Είναι σε μια σοβαρή κατάσταση. Το γεγονός ότι αντέδρασε θετικά με το που μπήκε στον αναπνευστήρα είναι ένα καλό σημάδι. Δεν παύει όμως η γενική του κατάσταση να είναι σταθερά κρίσιμη» εξήγησε, κλείνοντας, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ το πρωί της Κυριακής, όταν αισθάνθηκε δυσκολία στην αναπνοή.

Το τεστ κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη ήταν αρνητικό.

Πηγή: neakriti.gr

Σε νεότερο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του κ.Ειρηναίου, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ σημειώνει:

«Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος , νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ΠΑΓΝΗ, από τις 27/09/2020 για οξεία υπερκαπνική αναπνευστική ανεπάρκεια.

Είναι διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, απύρετος και αιμοδυναμικά σταθερός.

Η κατάσταση της υγείας του , και λόγω της ηλικίας του, κρίνεται σταθερά κρίσιμη.

Συνεχίζεται ο παρακλινικός έλεγχος».