Καιρός

18 Σεπτεμβρίου 2020 06:27

“Ιανός”: ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα είναι πιο έντονα εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7μποφόρ, στο Ιόνιο 8-9 μποφόρ, το πρωί τοπικά 10 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική). Στα νότια θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός το Σάββατο

Στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα δυτικά και βόρεια, 6 με 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.?

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ