Τοπικά Νέα

11 Αυγούστου 2020 07:54 Τελευταία ενημέρωση : 11 Αυγούστου 2020 21:09

Εύβοια: μετρούν… τις πληγές τους οι κάτοικοι

Διάβασέ μου το...

Η κάμερα του ΑΝΤ1 βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές και καταγράφει την απόγνωση των πληγέντων.

Εύβοια: μετρούν… τις πληγές τους οι κάτοικοι
-

Του Γιώργου Γρηγοριάδη

Όσο περνούν οι ώρες από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας “Θάλεια”, τόσο έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα που άφησε πίσω της, εκτός τους οκτώ νεκρούς.

Κλιμάκια από τη γενική διεύθυνση αποκατάστασης φυσικών καταστροφών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές και πραγματοποιούν ελέγχους στατικότητας σε κτίρια, γέφυρες και οδικές αρτηρίες.

Λάσπες παντού, βουνά από φερτά υλικά, αυτοκίνητα κατεστραμμένα, νοικοκυριά για πέταμα. Για δεύτερο 24ωρο, Ψαχνά, Πολιτικά, Λευκαντί, Μπούρτζι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ - ΕΥΒΟΙΑ

Από τη μια ιδιώτες που προσπαθούν να σώσουν ότι απέμεινε, από την άλλη συνεργεία των δήμων και της Περιφέρειας που δουλεύουν ασταμάτητα για να ανοίξουν δρόμους, να καθαρίσουν αυλές, να ανοίξουν τις κοίτες του ποταμού Λήλαντα.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι κατόπιν εντολής  του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκίδας, η διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας σε βαθμό κακουργήματος, για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στον θάνατο οκτώ ανθρώπων και στις ανυπολόγιστες καταστροφές

Το “τελευταίο αντίο” λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι στους δικούς τους ανθρώπους, που “χάθηκαν” από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ