Καιρός

04 Αυγούστου 2020 07:01

Καιρός: Ζέστη και συννεφιές την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και άνοδος της θερμοκρασίας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: Ζέστη και συννεφιές την Τρίτη
-

Για την Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο. Επιπλέον θα υπάρξει τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και καθαρό ουρανό από τις πρωινές έως τις βραδινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς κελσίου .

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα κυμανθεί σε καλοκαιρινούς ρυθμούς με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στο Ιόνιο από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέον από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη αναμένεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρα με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά ,τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 ενώ στη Θεσσαλία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει αίθριο με ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι προς ισχυροί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με υψηλές θερμοκρασίες , ενώ ενδέχεται να αναπτυχθούν και λίγες ασθενείς παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 5/8/2020 προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι . Σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές ωστόσο αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν διαφόρων διευθύνσεων μέτριοι προς ισχυροί 3 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ