Καιρός

30 Ιουλίου 2020 07:03

Καιρός: Καύσωνας και μελτέμια την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές.

-

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα μικρή άνοδο και θα φθάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική  αίθριος θα παραμείνει ο καιρός καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 4 με 5, και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 και στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού, με τους ανέμους να πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος προβλέπεται ο ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4, και στα ανατολικά, τοπικά, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο στη δυτική Μακεδονία να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερος.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καλοκαιρία καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και, πρόσκαιρα, το απόγευμα τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη στα παραθαλάσσια.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες  καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, ενώ στα ανατολικά, τοπικά, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 βαθμούς κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα φτάσει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει όλη την ημέρα, με υψηλές θερμοκρασίες και καθαρό ουρανό έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου και τοπικά στην νότια Κρήτη ενδέχεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με έντονη ηλιοφάνεια, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, 5 με 6, και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 31 Αυγούστου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ