Καιρός

29 Ιουλίου 2020 07:04

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος. Ενίσχυση ανέμων. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη
-

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και ζέστη από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες  διευθύνσεις ισχυρής έντασης, φτάνοντας στο Αιγαίο τα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική ήλιος και ζέστη θα επικρατήσουν όλη την ημέρα με τον ουρανός να παραμένει καθαρός έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά μέχρι 35.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες από τις πρώτες ώρες της ημέρας έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά των ανατολικών περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 38 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αίθριος θα παραμείνει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα, το απόγευμα, τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο στα παραθαλάσσια να έχει μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριο θα είναι το σκηνικό του καιρού καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά, τοπικά, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, με τα παραθαλάσσια να παρουσιάζουν μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος αναμένεται ο ουρανός, με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και, τοπικά, στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερες αλλαγές καθώς αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια. Οι  άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη προβλέπεται καλοκαιρία από τις πρωινές έως και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Ενώ, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο και θα φθάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ