Καιρός

28 Ιουλίου 2020 07:03

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές αναμένεται ο υδράργυρος να παρουσιάσει σημαντική αύξηση. Οι άνεμοι στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

-

Για την Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στα ορεινά  είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 7 με 8 μποφόρ τοπικά και  η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ήλιος και ζέστη αναμένεται να επικρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με παροδικά ασθενείς νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά θα φτάσει  μέχρι 35.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός με έντονη ηλιοφάνεια κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα μετατραπούν σε μεταβλητούς εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται αίθριος ουρανός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ανατολικά, ενώ στα ορεινά είναι πιθανό  να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4μποφόρ και τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 37 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει καλοκαιρινό από τις πρώτες πρωινές έως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ  και πρόσκαιρα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός με αύξηση των φαινομένων τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη  θα φτάσει 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με ζέστη και ηλιοφάνεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει αξιόλογες μεταβολές καθώς αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη Αίθριος θα είναι ο καιρός με έντονη ηλιοφάνεια κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τα βόρεια εντάσεως 3 με 5 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο ωστόσο προβλέπεται να φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ