Καιρός

26 Ιουλίου 2020 17:46

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Πού αναμένονται μπόρες και καταιγίδες. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Γενικά αίθριος θα είναι την Δευτέρα ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην Μακεδονία, πιθανώς και στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 27/7/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, η έναρξη της 3ης  πτήσης της ευδεμίδας στα αμπέλια της περιοχής τοποθετείται στις 23 Ιουλίου. Η σύντομη πτήση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. 

Σε περίπτωση που προγραμματίζεται μια μόνο εφαρμογή εντομοκτόνου:

  • Εάν πρόκειται να γίνει επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 01-02 Αυγούστου. 
  • Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν  αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η  εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 07-09 Αυγούστου. 

 Σε περίπτωση που προγραμματίζονται δύο εφαρμογές εντομοκτόνου:

  • Εάν πρόκειται να γίνει επέμβαση με εντομοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η 1η εφαρμογή να γίνει άμεσα δηλ. στο χρονικό διάστημα 23-25 Ιουλίου. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιλεγούν  αποκλειστικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, η 1η εφαρμογή να γίνει στο χρονικό διάστημα 27-29 Ιουλίου.
  • Η 2η εφαρμογή να γίνει στο τέλος της λήξης του μεσοδιαστήματος εφαρμογής, όπως αυτό αναφέρεται στην ετικέτα του σκευάσματος της 1ης εφαρμογής.

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά την τακτική και ανά διήμερο διενέργεια ελέγχου της προσβολής. Η απόφαση για το χρόνο και την συχνότητα των επεμβάσεων εξαρτάται από την παραγωγική κατεύθυνση, το ιστορικό του αμπελώνα, το ύψος της προσβολής, το εντομοκτόνο, την ευαισθησία της ποικιλίας, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ