Υγεία - Περιβάλλον

08 Ιουλίου 2020 18:11 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2020 21:29

Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας.

Κορονοϊός: 33 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
-

33 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Από αυτά, τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Τρία είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο. Η γεωγραφική προέλευση των υπολοίπων είναι: δύο στη Δράμα, δύο στην Καστοριά, ένα στην Καβάλα, τρία στην Αττική και ένα στην Ξάνθη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες. 892 (24,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.946 (53,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Τρεις (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

AP - Τουρισμός - τουρίστες - διακοπές - πτήσεις - κορονοϊός

Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές της χώρας τα εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού.

Στην Εύβοια και στη Φωκίδα σήμανε συναγερμός, καθώς ένα ζευγάρι από τη Σερβία που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο Υγείας της Ιστιαίας, πήγε με ταξί στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Μάλιστα συμμετείχαν σε γκρουπ 80 ατόμων που παραμένει στην περιοχή.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι εκδρομείς από το γκρουπ και τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

Δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ένα από τη Λαμία και ένα από την Αθήνα μεταβαίνουν στην Αιδηψό για την ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού των Σέρβων, ενώ έχουν εντοπιστεί και οι δύο οδηγοί ταξί που μετέφεραν το ζευγάρι.

Θετικοί στον κορoνοϊό εντοπίστηκαν τουρίστες από τη Σερβία και τη Βουλγαρία και στη Θάσο, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί, μετά την ανάλυση των δειγμάτων που τους πήραν κατά την είσοδο τους στη χώρα. Οι τουρίστες έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Λήξη συναγερμού στη Νάξο καθώς το δεύτερο τεστ σε Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές, βγήκε αρνητικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ