Καιρός

08 Ιουλίου 2020 07:05

Καιρός: τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα. Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές.

-

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός την Τετάρτη κυρίως στα ανατολικά ,τα βόρεια ηπειρωτικά και τις Σποράδες όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες ενώ σταδιακή βελτίωση θα παρουσιαστεί τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ από το μεσημέρι θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος ενώ στη Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. Τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο πιθανώς να υπάρξουν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι θα φτάσουν τα 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία προβλέπεται πτώση 3 έως 4 βαθμών.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος με μόνη εξαίρεση τα ηπειρωτικά όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι σχετικά αμετάβλητος. Στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται ασθενείς νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες ενδεχομένως να επικρατήσουν μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4  μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί τους 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που θα υποχωρήσουν άμεσα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά της δυτικής χώρας, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ