Καιρός

03 Ιουλίου 2020 06:03

Καιρός: ζέστη και τοπικές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε θα εκδηλωθούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στην Μακεδονία και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, που μετά τις μεσημβρινές ώρες θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στην Μακεδονία, στην Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ