Καιρός

02 Ιουλίου 2020 06:03

Καιρός: ζέστη, μελτέμι και μπόρες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι βοριάδες. Πόσο ψηλά θα φθάσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Πέμπτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά, κυρίως της Ηπείρου, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 37-38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά,. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ