Πολιτική

30 Ιουνίου 2020 11:25 Τελευταία ενημέρωση : 30 Ιουνίου 2020 21:30

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζουν την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων οι Τούρκοι, μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι...

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι
-

Συνεχίζουν την τακτική των προκλήσεων οι Τούρκοι. Μια ημέρα μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, τουρκικά αεροσκάφη τύπου F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το νησί.

Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τον νησί στις 10:44, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι, στα 24.000 πόδια.

Χθες και πριν καλά-καλά κατεβάσουν τα τηλέφωνα Μητσοτάκης και Ερντογάν, οι Τούρκοι αντέδρασαν στην επίσκεψη της κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, με την εθνικιστική SOZCU να αναφέρει σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Πρόκληση από την πρόεδρο της Ελλάδας προς την Τουρκία» ότι επισκέφθηκε τη νήσο Εssek ( Αγαθονήσι) που ανήκει στο νομό Αϊδινίου!! «Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τόσο το Αγαθονήσι όσο και οι Λειψοί είναι δύο από τα συνολικά 5 νησιά που μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο τουρκικών F-16, που έχουν εκτελέσει δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από αυτά. Γι’ αυτό και κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή της επίσκεψης της Προέδρου, η οποία έστειλε πολλά μηνύματα εγρήγορσης κι αποφασιστικότητας.