Πολιτική

20 Ιουνίου 2020 10:03

Ο Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 για τα ελληνοτουρκικά και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ

Διάβασέ μου το...

Ενταση επικράτησε "στον αέρα" της εκπομπής "Πρωινοί Τύποι", λόγω του σποτ που βάλλει κατά ανεξαιρέτως όλων των λειτουργών του Τύπου.

Ο Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1 για τα ελληνοτουρκικά και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ
-

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι» κι αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις  του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε συναινετικός τονίζοντας πως η ελληνική στάση θα πρέπει να διακρίνεται από ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, l;λέγοντας ότι έτσι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Στο πρώτο μέρος της παρέμβασης του κι αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την διαφημιστική δαπάνη προς ΜΜΕ για τον κορονοϊό, δέχθηκε την έντονη κριτική των παρουσιαστών και καλεσμένων της εκπομπής, που τόνισαν ότι είναι απαράδεκτο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να βάλλει εναντίον όλων ανεξαιρέτως των δημοσιογράφων, κατηγορώντας τους συλλήβδην, ιδιώις δε όταν προσφάτως ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε λανθασμένη αντιμετώπιση προς μερίδα του Τύπου απο την πλευρά του ίδιου και της Κουμουνδούρου.

Μέσα σε κλίμα έντασης και με οξυμένα τα πνεύματα, λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε με τα λεγόμενα του, κατά των εργαζόμενων στον τομέα της ενημέρωσης, ο κ. Σκουρλέτης αρκέστηκε να πει, μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του σποτ που βάλλει κατά όλων των εκπροσώπων του Τύπου, ότι η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αφορά τους δημοσιογράφους στο σύνολο τους.

Ερωτηθείς δε για τη δήλωση του κ. Τσίπρα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και κάποια λάθη με τους δημοσιογράφους», ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δεν έδωσε απάντηση, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει να έχει γίνει τέτοια δήλωση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΕΣΗΕΑ 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή το σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορονοϊό.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «προκλητικό βίντεο», αλλά και για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».

Απάντηση Σκουρλέτη στην ΕΣΗΕΑ 

«Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης σε επιστολή-απάντηση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε συνέχεια της επιστολής που έλαβε χτες από την Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ