Πολιτική

05 Μαΐου 2020 21:30

“Παιχνίδια πολέμου” στο Αιγαίο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εικονικές αερομαχίες, και πάλι, στον αέρα του Αρχιπελάγους. Βίντεο-ντοκουμέντο από αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού.

“Παιχνίδια πολέμου” στο Αιγαίο (βίντεο)
-

Σε 11 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών, τα οποία ήταν οπλισμένα..

Τα δύο τουρκικά F-16 προέβησαν επίσης σε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Μία εκ των παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν τα τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Την αερομαχία που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να παρενοχλήσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατέγραψε η κάμερα ελληνικού Mirage.

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η εικονική αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Κωνσταντίνο Φλώρο ήταν μία από τις πολλές που σημειώθηκαν την Κυριακή.