Κοινωνία

21 Μαρτίου 2020 08:45

Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1: ειδική πλατφόρμα στο Taxisnet για όσους ταξιδεύουν στα νησιά (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Υπ. Ναυτιλίας για το «απαγορευτικό απόπλου» για επισκέπτες, τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τους ελέγχους.

Πλακιωτάκης στον ΑΝΤ1: ειδική πλατφόρμα στο Taxisnet για όσους ταξιδεύουν στα νησιά (βίντεο)
-

Με αυστηρούς ελέγχους από τα πληρώματα των πλοίων και τα στελέχη του Λιμενικού τέθηκε από τις 06:00 του Σαββάτου σε ισχύ η απαγόρευση επιβίβασης σε πλοίο προς τα νησιά όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, ενώ επιτρέπεται σε μη μόνιμους κατοίκους να ταξιδέψουν μόνο για να εγκαταλείψουν κάποιο νησί προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή άλλο νησί εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι του.

Το «εισιτήριο» για τους νησιώτες είναι η φορολογική τους δήλωση, όπως είπε και στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ έχει τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα στο Taxisnet για την διευκόλυνση των νησιωτών. 

Όπως είπε ο ΥΕΝ, οι έλεγχοι πριν την επιβίβαση στα πλοία γίνονται με ευθύνη των πληρωμάτων, υπό την επιστασία και όπου απαιτείται την συνδρομή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Η ΚΥΑ προσωρινών περιορισμών μετακινήσεων με πλοία

Εν τω μεταξύ, εκδόθηκε η ΚΥΑ για τον προσωρινό περιορισμό μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου, προς περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού CΟVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ