Πολιτική

08 Μαρτίου 2020 14:49 Τελευταία ενημέρωση : 08 Μαρτίου 2020 17:25

Διαγραφή του Διαμαντή Καρασούλα από την ΝΔ

Διάβασέ μου το...

Εμπρακτη αποδοκιμασία των απόψεων του μέχρι σήμερα στελέχους της γαλάζιας παράταξης, με απόφαση του Γραμματέα του κόμματος.

Διαγραφή του Διαμαντή Καρασούλα από την ΝΔ
-

Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Διαμαντής Καρασούλης.
Για το θέμα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα  επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια."

To στέλεχος της ΝΔ πανηγύριζε μετά την παράδοση στην πυρά του σχολείου της προσφυγικής δομής «One Happy Family», στην Λέσβο.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΟΔΕ Ηλείας, Διαμαντής Καρασούλας, σχολίασε σε ανάρτηση του ότι πρόκειται για «one happy night» (μτφ. μια χαρούμενη βραδιά), σχόλιο που συνόδευσε και με... καρδούλα!

Όταν έτερος χρήστης των social media του απάντησε "χαίρεστε με την καταστροφή, τόσο άθλιοι γίνατε", αυτός του έγραψε "όχι και καταστροφή. Αυτό ειναι πιό ειδυλλιακό και από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη".

Καρασούλας - Ανάρτηση Facebook - Λέσβος - Φωτιά

Ο Δ. Καρασούλας υπήρξε πρώην υπεύθυνος της νεολαίας του ΛΑΟΣ, ο οποίος αργότερα προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προτού μετακινηθεί στη ΝΔ. Μετά απο τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη στάση του, το στέλεχος της ΝΔ, αφαίρεσε τις εν λόγω αναρτήσεις από τα social media. 

Πολιτική κόντρα για Έβρο και νησιά

Νωρίτερα, σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε «¨οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο φανερώνουν ότι η ανευθυνότητα, οι παλινωδίες και οι αθλιότητες της κυβέρνησης στο προσφυγικό έχουν καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Παρακρατικές συμμορίες τρομοκρατούν πολίτες, απειλούν ανθρώπινες ζωές, καταλύουν την ασφάλεια και την τάξη. Αυστριακοί και Γερμανοί νεοναζί αλωνίζουν εδώ και τρεις μέρες στο νησί και σχολείο για προσφυγόπουλα γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Την ίδια στιγμή, τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επιχαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να τους χαίρεστε κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά έχετε την πλήρη ευθύνη για την χαοτική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα».

Απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε «Η ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα επέβαλλε τη λήψη έκτακτων μέτρων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως «Δούρειος Ίππος» του Ερντογάν. Επίσης, στελέχη του διαδηλώνουν στο Λονδίνο, κατά της Ελλάδας, ζητώντας «ανοιχτά σύνορα», αδιαφορώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και στα νησιά μας. Η Κυβέρνηση δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση».

Όπως συμπληρώνει ο κ. Πέτσας, «ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν ανέχεται καμιά ακραία και ρατσιστική συμπεριφορά. Όσοι παραβαίνουν τους νόμους θα υφίστανται τις συνέπειες. Μεμονωμένα γεγονότα που εκφεύγουν της νομιμότητας, έχουν ήδη καταδικαστεί από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Αστυνομία. Τελεία και παύλα».

Καταλήγοντας, ο Κυβ. Εκπρόσωπος αναφέρει «Υ.Γ.: Στην όψιμη «ανησυχία» του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση των «53», όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: “Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση”».

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του αναφέρει:  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών».

Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων - και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση.

Απαιτείται άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων παρουσία Γερμανών νεοναζί, που δρουν ανεξέλεγκτοι με την κυβέρνηση σε ρόλο θεατή ή και κλακαδόρου, όπως στην περίπτωση του στελέχους της από την Ηλεία.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας δεν θα επιτρέψει μια εθνική κρίση να εξελιχθεί σε εσωτερική τραγωδία για τη Δημοκρατία και τη χώρα.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, αναφέρεται «η νέα φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, έχει έντονη οσμή προβοκάτσιας. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων, όπως η φωτιά εγκαταστάσεων στη Συκαμιά και τις επιθέσεις κατά εργαζομένων σε ΜΚΟ, που φανερώνουν την ύπαρξη σχεδίου το οποίο υλοποιούν με τη δράση τους ακροδεξιές ομάδες. Ο στόχος τους δεν είναι να σταματήσει η εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό, εφόσον η εμπλοκή τους αποτελεί επιλογή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιώνουν στις γνωστές άθλιες συνθήκες. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες απόγνωσης και εκρηκτικές καταστάσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της ΕΕ και να επιβάλλουν τη δημιουργία των νέων κλειστών hot spot στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε ξερονήσια. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ανέχεται την προβοκατόρικη και ύποπτη δράση των ακροδεξιών - ρατσιστικών ομάδων, είναι μεγάλες. Ο σχεδιασμός να γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές της ΕΕ δεν πρέπει να περάσει. Ο λαός των νησιών μπορεί και πάλι να τον σταματήσει με την αγωνιστική του δράση, καταδικάζοντας κάθε αντιδραστική φωνή και δράση».

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της αναφέρει «Είναι ντροπή και εθνικά απαράδεκτο, μια γνωστή μειοψηφία να αναπαράγει καθημερινά την τουρκική προπαγάνδα, για τον Έβρο και τους λαθρομετανάστες. Μειοψηφίες που βρίσκονται σε κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ΜΚΟ κάθε λογής και στο χώρο των αποκαλούμενων “αλληλέγγυων”, υιοθετούν χρόνια τώρα τουρκικές θέσεις, για το Αιγαίο και τη Θράκη, για κυπριακό, για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, για το σκοπιανό και τη Β. Ήπειρο. Είναι θλιβερή η εικόνα, κάποιοι Έλληνες να λειτουργούν ως Εφιάλτες  και να γίνονται ιμάντες μεταφοράς των απόψεων του Ερντογάν, αυτή την κρίσιμη στιγμή για το Έθνος . Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όχι ιδεοληπτικά χωρισμένοι και "προσκυνημένοι"».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ