Αθλητικά

09 Φεβρουαρίου 2020 20:20

“Πάτησε γκάζι” στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ

Διάβασέ μου το...

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, άλλαξε στο δεύτερο και ξέσπασε κατά του ΟΦΗ.

“Πάτησε γκάζι” στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ
-

 

Την τέταρτη εφετινή του νίκη επί του ΟΦΗ σημείωσε στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με 4-0, πετυχαίνοντας μάλιστα όλα τα τέρματά του στην επανάληψη.

Κουραστικό ποδόσφαιρο χωρίς φάσεις είδαν οι φίλαθλοι στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ σαν γηπεδούχος έχοντας την υποχρέωση να πάρει πρωτοβουλίες δεν μπορούσε να το κάνει, με το χωρίς έμπνευση παιχνίδι του. Είναι ενδεικτικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα έγινε στο 37' χωρίς αποτέλεσμα για τους Θεσσαλονικείς.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του προσπαθούσε για το καλύτερο και ήταν αυτός που στο 39' έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν ο Σεμέδο από λάθος του Μπίσεσβαρ μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή του Ζίφκοβιτς και από άριστη θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σέρβου γκολκίπερ.

Ο ΠΑΟΚ με αργό κέντρο και προβλέψιμες κινήσεις ανάπτυξης δεν μπορούσε ως το τέλος του ημιχρόνου να απειλήσει την εστία του Σωτηρίου και το 0-0 ήταν το φυσικό επακόλουθο μιάς τέτοιας εικόνας.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με δυο αλλάγές που του έδωσαν ταχύτητα και ποιότητα. Η είσοδος των Μαουρίσιο και Λημνιού έδωσε επιθετική ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το θετικό αποτέλεσμα ήρθε σύντομα.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Στο 48' ο Μπράουν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λημνιό και το πέναλτι που καταλόγισε ο Καστοριανός ρέφερι εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Μπίσεσβαρ. Ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ η μπάλα ξαναγύρισε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ακπομ με ταχύτατη επέμβαση πλάσαρε στα δίχτυα του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ στο 50'.

Στο 53΄ σε ωραία προσπάθεια του Ακπομ και γωνιακό σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε την μπάλα, αλλά χτύπησε το κεφάλι του στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του αυτή και το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Στο 57' ωραία κεφαλιά του Μάτος απέκρουσε ο Σωτηρίου, και στο 58' νέο πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη μετέτρεψε σε γκολ ο Ακπομ στο 60'..

Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που πέτυχε απλοποίησε και την υπόθεση της νίκης, ειδικότερα μάλιστα όταν στο 66' με κεφαλιά του Λάμπρου, από ασίστ του Μίσιτς ο δείκτης ανέβηκε στο 3-0. Με τον ΟΦΗ ουσιαστικά νοκ-άουτ ο Δικέφαλος έφτασε και στο 4-0. Στο 83' ο Αουγκούστο με γωνιακό πλασέ ανέβασε τον δείχτη του σκορ στην υψηλότερη τιμή του και τον ΠΑΟΚ νικητή με μια πανηγυρική εμφάνιση στο ...β' ημίχρονο

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζίβκοβιτς, Δ. Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς (74' , Εσίτι (46' Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί (46' Λημνιός), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΟΦΗ ( Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κ.Γιαννούλης (89' Περδίκης), Βαφέας, Ζοάο, Μπράουν, Νάστος, Στάικος, Σεμέντο, Βαζ (82' Νοικοκυράκης), Νέιρα (46' Ναμπί), Μάνος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ