Πολιτική

07 Φεβρουαρίου 2020 20:27

“Τα άκουσε” ο Χατζηδάκης στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Text to Speech

Εκτός από τις στιγμές έντασης υπήρξε και διάλογος με… μαντινάδες.

“Τα άκουσε” ο Χατζηδάκης στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

"Φωτιές" αναψε η παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη στην -υπό κατασκευή- λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V. 

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και συνδικαλιστικά σωματεία, που αντιδρούν στην απολιγνιτοποίηση, υποδέχθηκαν τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με μαύρες σημαίες, μαντινάδες, γιουχαΐσματα και χαρακτηρισμούς όπως “είσαι ο νεκροθάφτης της περιοχής μας”. 

Το μήνυμα του Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής: “Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ”. 

Διάλογος με… μαντινάδες 

Εκτός από τις στιγμές έντασης, υπήρξε και διάλογος με… μαντινάδες. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον κ. Χατζηδάκη: “Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω”.

Με τον υπουργό να απαντά: “Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια”. 

Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές κ δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ