Κοινωνία

07 Φεβρουαρίου 2020 07:04 Τελευταία ενημέρωση : 07 Φεβρουαρίου 2020 17:56

Χιονισμένα τα ορεινά της Αττικής (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Χιόνισε στα βόρεια προάστια, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Ποια σχολεία δε θα ανοίξουν.

Χιονισμένα τα ορεινά της Αττικής (εικόνες)
-

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που «σαρώνει» τη χώρα, χωρίς ωστόσο να έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Τα ορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας είναι χιονισμένα, ενώ χιόνια έπεσαν και στα βόρεια προάστια της Αττικής, χωρίς όμως να το στρώσει.

Στα βουνά όμως, οι δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα σχολεία ή τους κατά τόπους δήμους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα ανοίξουν αργότερα, όπως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 10.

λίμνη Μπελέτσι - χιόνια

λίμνη Μπελέτσι - χιόνια

λίμνη Μπελέτσι - χιόνια

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπως Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων.

Επίσης, στην Π.Ε. Κοζάνης και στους δήμους, Εορδαίας, Κοζάνης, Σερβίων, και Βοΐου τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Επίσης στο δήμο Άργους Ορεστικού, στο δήμο Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη».

Πού υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο (ενημέρωση από την Αστυνομία, 8:30πμ)

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, στις 9:30 πμ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης έχει αποκατασταθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ