Αθλητικά

06 Φεβρουαρίου 2020 23:21

Ιστορική επιλογή: Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Άννα Κορακάκη

Διάβασέ μου το...

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη την Ολυμπιακή Φλόγα αμέσως μετά τη αφή της στην Αρχαία Ολυμπία.

Ιστορική επιλογή: Πρώτη λαμπαδηδρόμος η Άννα Κορακάκη
-

Μία ιστορική για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στιγμή θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία. Η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Oλυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως.

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, ένα χρυσό στο πιστόλι 25μ. κι ένα χάλκινο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., ενώ έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και από τότε ανεβαίνει συνεχώς στο βάθρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ