Κόσμος

05 Φεβρουαρίου 2020 22:37

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που το αεροσκάφος γίνεται κομμάτια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το αεροσκάφος κόπηκε σε κομμάτια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης. Εκατοντάδες οι τραυματίες κι ένας νεκρός ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που το αεροσκάφος γίνεται κομμάτια (βίντεο)
-

Τραγωδία σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κωνσταντινούπολης, όπου, το απόγευμα της Τετάρτης, αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου και ακολούθως κόπηκε σε τρία κομμάτια, ενώ εκδηλώθηκε και φωτιά.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στο αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Sabiha Gokcen στην Κωνσταντινούποληείναι ένας νεκρός, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 157, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

«Αυτή τη στιγμή 157 τραυματίες νοσηλεύονται και ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του», τόνισε ο Κότσα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αργά το απόγευμα, στο Sabiha Gokcen ένα αεροσκάφος 737-86J της εταιρείας Pegasus Airlines, με 171 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια.

Το αεροσκάφος της Pegasus Airlines είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη και βρισκόταν στη διαδικασία της προσγείωσης, όταν βγήκε εκτός του διαδρόμου, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουρχάν.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος.

αεροσκάφος - κόπηκε - Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους.

«Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

αεροσκάφος - κόπηκε - Κωνσταντινούπολη

Το Boeing 737 φαίνεται πως βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληττε την περιοχή εκείνη την ώρα, μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου, που περιλαμβάνει το πιλοτήριο και τις πρώτες σειρές των επιβατών, αποκόπηκε από το υπόλοιπο αεροσκάφος. Μια δεύτερη ρωγμή είναι ορατή στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, που περιλαμβάνει τις 10 τελευταίες σειρές και την ουρά του.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, 12 παιδιά επέβαιναν στο αεροσκάφος.

αεροσκάφος - κόπηκε - Κωνσταντινούπολη

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία Pegasus επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Footage emerged from the moment the Turkish plane skids off the runway in Istanbul’s Sabiha Gokcen airport with dozens of passengers on board, seconds before breaking into pieces. pic.twitter.com/7rT3ZtZgCf #Pegasus #Turkey

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ