Οικονομία

05 Φεβρουαρίου 2020 19:50

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα το λάβουν νοικοκυριά με λάθη στις αιτήσεις

Διάβασέ μου το...

Διευκρινίσεις Βεσυρόπουλου για χιλιάδες νοικοκυριά που ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση δεν έλαβαν το μέρισμα. Τι είπε για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα το λάβουν νοικοκυριά με λάθη στις αιτήσεις
-

Μέχρι το τέλος του μήνα θα εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα όλοι οι δικαιούχοι που υπέβαλλαν αίτηση αλλά για μια σειρά λόγων δεν κατάφεραν να λάβουν το ποσό. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το 2019, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Πρόκειται, όπως διευκρίνισε, για 17.000 νοικοκυριά που ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση, δεν έλαβαν το μέρισμα, είτε γιατί δεν είχε δηλωθεί ο ΑΦΜ των εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση, είτε γιατί είχε υποβληθεί εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση για κάποια από τα προηγούμενα επτά έτη, ή ακόμη γιατί το αίτημα υποβλήθηκε από το ένα εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα ή γιατί δεν ήταν έγκυρος ο σχετικός τραπεζικός αριθμός (IBAN) ή δεν ολοκληρώθηκε η αίτηση.

“Υπάρχουν 17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του μερίσματος, έχουν υποβάλλει αίτηση, και για κάποιον από τους ανωτέρω λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα. Ενημερώνω ότι τα εν λόγω νοικοκυριά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα έως τέλος Φεβρουαρίου” , επεσήμανε κ. Βεσυρόπουλος, κάνοντας παράλληλα, γνωστό πως η διάταξη που παρατείνει κατά τέσσερις μήνες, το υφιστάμενο πλαίσιο εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών (έως τέλος Απριλίου) αποτελεί την τελευταία παράταση και ευκαιρία αξιοποίησης αυτού του πλαισίου.