Υγεία - Περιβάλλον

02 Φεβρουαρίου 2020 09:52 Τελευταία ενημέρωση : 02 Φεβρουαρίου 2020 23:49

Της έκλεισαν ραντεβού για νοσοκομειακή εξέταση σε δύο χρόνια! (εικόνες)

Text to Speech

Η αντίδραση της γυναίκας που είχε ανάγκη να εξεταστεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Παρέμβαση του Βασίλη Κικίλια μετά την δημοσιοποίηση του θέματος.

Της έκλεισαν ραντεβού για νοσοκομειακή εξέταση σε δύο χρόνια! (εικόνες)

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την ημερομηνία που έκλεισε το Νοσοκομείο Χανίων σε μία ηλικιωμένη, για να κάνει εξέταση.

Η γυναίκα ήθελε να κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και το ραντεβού της κλείστηκε για τον Φεβρουάριο. Του 2022!

Η ίδια αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και επικοινώνησε με το νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ότι δεν έγινε κανένα λάθος, αλλά ήταν αυτή η ημερομηνία που της έκλεισαν ραντεβού.

 «Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ.  Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν», δήλωσε η κόρη της ηλικιωμένης στο zarpanews.gr.

Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις υγειονομικές Αρχές που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο πηγές του Υπ. Υγείας, «η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου και τις επόμενες ημέρες το εν λόγω τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν. Επίσης, ξεκινάει άμεσα η λειτουργία και δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου. Τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες».

Νοσοκομείο Χανίων - ραντεβού για εξετάσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ