Οικονομία

26 Ιανουαρίου 2020 09:19

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: το νέο Ασφαλιστικό είναι βιώσιμο

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο υφυπουργός Οικονομικών για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1: το νέο Ασφαλιστικό είναι βιώσιμο
-

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι για πρώτη φορά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης είναι θετικό και μάλιστα αυτή τη φορά ήταν η ελληνική πλευρά που έβαλε θέματα στο τραπέζι κι όχι οι δανειστές.

Ερωτηθείς για το νέο Ασφαλιστικό, υποστήριξε ότι είναι βιώσιμο και διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κόντρα ανάμεσα στον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Βρούτση γι’ αυτό.

Επίσης υπογράμμισε ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι πραγματικές και όχι λογιστικές και οι φορολογούμενοι θα δουν τη διαφορά στις αποδοχές τους.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, θα πρέπει πρώτα να δούμε την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης και στη συνέχεια θα καθοριστεί ο τρόπος επιστροφής τους.

Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ξεκαθάρισε ότι η μείωση του αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και ότι μέσα στο 2020 θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον σε ποσοστό 8%, με τη διαφορά στα έσοδα να καλύπτεται από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης των ακινήτων.

Ο κ. Σκυλακάκης, πρόσθεσε επίσης ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχουν τεθεί από ελληνικής πλευράς, μια σειρά κινήτρων για τη δημιουργία επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η κατάργηση της αποτελεί επίσης προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα γίνει σταδιακά από την τρέχουσα χρονιά, αφού όμως ξεκαθαριστεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα δημιουργηθεί. Σε ότι αφορά το τέλος επιτηδεύματος, διευκρίνισε ότι αυτό δεν είναι στον προϋπολογισμό του 2020 και η κατάργηση του θα γίνει τα επόμενα χρόνια αλλά πάντως μέσα στην τετραετία όπως έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ