Κοινωνία

21 Ιανουαρίου 2020 23:10

Έγκλημα στη Βάρη: στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες των δραστών

Διάβασέ μου το...

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστήματος που μελετά το Ανθρωποκτονιών. Ποια η σχέση του εγκλήματος με μια παλαιότερη συμπλοκή στη Γλυφάδα;

Έγκλημα στη Βάρη: στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες των δραστών
-

Υλικό από κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν με ποιον τρόπο διέφυγαν οι τέσσερις εκτελεστές από την ταβέρνα της Βάρης, μελετούν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ήδη είδαν το «φως» της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες των δραστών, σύμφωνα με τις οποίες πρόκειται για τέσσερις σωματώδεις άνδρες με στρατιωτικά παντελόνια, μαύρα κοντά μπουφάν και καπέλα.

Σύμφωνα με το υλικό που καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος, το οποίο δημοσίευσε το Open, οι άνδρες ξεκίνησαν από την οδό Κεφαλλήνιας και με αργά βήματα κατευθύνθηκαν προς την ταβέρνα όπου έτρωγαν τα θύματα με τις οικογένειες τους. Λίγο αργότερα, οι ίδιοι μπήκαν στην ταβέρνα και με 24 σφαίρες εκτέλεσαν τους δυο καταζητούμενους της Ιντερπόλ.

Από την ταβέρνα μέχρι το αεροδρόμιο είναι μόλις 19,9 χιλιόμετρα, μία απόσταση που εύκολα μπορεί να διανύσει κάποιος σε είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι ήδη έφυγαν οι δολοφόνοι λένε στον ΑΝΤ1 αξιωματικοί, που χειρίζονται την υπόθεση. Προσπαθούν πάντως να συνδυάσουν αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών, ημερομηνίες, ώρες και πρόσωπα που πιθανά να ταιριάζουν στο προφίλ των δραστών.

Τις τελευταίες ώρες στο τραπέζι της έρευνας βρίσκονται και τα στοιχεία από ένα περιστατικό της 6ης Ιανουαρίου, στη Γλυφάδα. Θαμώνας και υπάλληλος μπαρ κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τρεις μεθυσμένοι αλλοδαποί έκαναν ζημιές και έκλεψαν το μπουφάν ενός πελάτη. Αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα τους τρεις άνδρες, που αποδείχθηκε ότι ήταν Σέρβοι και ο ένας είχε αυτό το πιστόλι των εννέα χιλιοστών με ξυσμένο τον σειριακό αριθμό.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι συγκεκριμένοι εμπλέκονται με κάποιον τρόπο με τη δολοφονία της Βάρης. Θεωρείται ότι εάν είχαν την όποια εμπλοκή, μετά τη σύλληψή τους θα έφυγαν για να μην αποκαλυφθούν. Μπορεί απλά να ήταν εκείνοι που τους παρακολουθούσαν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άνδρες της Γλυφάδας ανήκουν σε φατρία των Βαλκανίων, που είναι ο μεγάλος αντίπαλος τής οργάνωσης που κατηγορήθηκαν ότι ανήκαν οι άνδρες από το Μαυροβούνιο.

Οι σύζυγοι των θυμάτων με τα παιδιά τους μένουν σε ξενοδοχείο, με τους αστυνομικούς να τους έχουν δηλώσει ότι είναι στη διάθεσή τους σε περίπτωση που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη ή θυμηθούν το παραμικρό, που μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες. Εκείνες, πάντως, το μόνο που ζήτησαν ήταν να φύγουν για την πατρίδα τους, ώστε να κανονίσουν τις κηδείες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ