Αθλητικά

21 Ιανουαρίου 2020 15:59

Australian Open: Προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος

Διάβασέ μου το...

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας διαχειρίστηκε σωστά την πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του και πήρε τη νίκη.

Australian Open: Προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος
-

Καλό ξεκίνημα έκανε ο Νικ Κύργιος στη Μελβούρνη, καθώς επικράτησε με 6-2, 7-6(3), 7-6(1) του Ιταλού Λορέντζο Σονέγκο και εξασφάλισε την πρόκριση για το 2ο γύρο του Australian Open.

Ο Ελληνο-Αυστραλός τενίστας έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, ενώ και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά την πίεση που του άσκησε ο αντίπαλός του (Νο 53 στον κόσμο) και πήρε τη νίκη. Ο Κύργιος είχε τη θερμή συμπαράσταση των συμπατριωτών του στις εξέδρες, καθώς η δημοφιλία του έχει αυξηθεί κατακόρυφα, μετά την πρωτοβουλία του να διοργανώσει ένα event με κορυφαίους τενίστες, τα έσοδα του οποίου (πάνω από 5 εκατ. δολάρια Αυστραλίας) θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Σε άλλες αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο του απλού ανδρών, ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Νο 4 στον κόσμο, αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόου (Νο 50), αλλά τελικά έφτασε στη νίκη με 6-4, 4-6, 6-4, 6-2. Ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ, Νο5 στον κόσμο και στο ταμπλό, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό και ξεμπέρδεψε σε τρία σετ (6-3, 7-5, 6-2), όπως και ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 7), που νίκησε τον Ιταλό Μάρκο Τσεκινάτο 6-4, 7-6(4), 6-3.

AP - Νικ Κύργιος