Καιρός

21 Ιανουαρίου 2020 06:07

Καιρός: Κρύο, βροχές και χιόνια την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία που αναμένεται την Τρίτη. Βελτίωση από το απόγευμα.

-

Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και λίγα χιόνια στα ορεινά, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη στο βόρειο Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ