Οικονομία

20 Ιανουαρίου 2020 09:36

Eurogroup: Κρίσιμες επαφές Σταϊκούρα στις Βρυξέλλες

Διάβασέ μου το...

Με ποιους θα συναντηθεί ο Υπουργός Οικονομικών. Ποια θέματα θα τεθούν επί τάπητος. Στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών.

Eurogroup: Κρίσιμες επαφές Σταϊκούρα στις Βρυξέλλες
-

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις 20 και 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατά την παραμονή του ο κ. Σταϊκούρας θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς και με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα του σημερινού Eurogrou ωστόσο, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των εταίρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να τεθούν επί τάπητος τα ελληνικά αιτήματα για χαμηλότερα πλεονάσματα και αλλαγή της χρήσης των κερδών των ομολόγων (SMP’s & ANFA’s) για επενδύσεις.

Πάντως, την Τετάρτη η διαπραγμάτευση μεταφέρεται επί ελληνικού εδάφους καθώς οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θα βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ