Αθλητικά

15 Ιανουαρίου 2020 17:10 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιανουαρίου 2020 14:00

Κύπελλο: Η Λαμία… τρόμαξε από τα Τρίκαλα

Διάβασέ μου το...

Η ομάδα της Φθιώτιδας συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τους φιλοξενούμενους, που έδωσαν τα πάντα για να “κλέψουν” την πρόκριση.

Κύπελλο: Η Λαμία… τρόμαξε από τα Τρίκαλα
-

Η Λαμία δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση από τα Τρίκαλα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο 2ος αγώνας για τη φάση των “16” που έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας έληξε ισόπαλος 1-1 και οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ματς που έγινε στα Τρίκαλα. Σκόρερ αναδείχθηκαν ο Μπιανκόνι στο 11΄ με πέναλτι για τη Λαμία και ο Πέλκας στο 33΄ με σουτ για τα μαχητικά Τρίκαλα, που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης στην Football League.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 στο 11΄ με πέναλτι του Μπιανκόνι που κέρδισε ο ίδιος, στην πρώτη εμφάνισή του με τη φανέλα της Λαμίας, σε ανατροπή του από τον Ντόση. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 33΄, όταν από λάθος των παικτών της Λαμίας η μπάλα κατέληξε στον Πέλκα, ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το σουτ και, μετά από κόντρα πάνω στον Βύντρα, ο Κάχριμαν δεν απέφυγε την παραβίαση της εστίας του.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις στο δεύτερο μέρος για να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ προς το τέλος τα Τρίκαλα αύξησαν την πίεση στην εστία της Λαμίας, η άμυνα της οποίας όμως, κατάφερε να μη δεχθεί γκολ και ταυτόχρονα να βγάλει ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Πάντως, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων τα Τρίκαλα είχαν οριζόντιο δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Πέλκα και με την εμφάνισή τους έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση από μια ομάδα που αγωνίζεται δύο κατηγορίες ψηλότερα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπαχανάκ (24΄ Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Δημούτσος, Τιρόνε (72΄ Βλαχομήτρος), Βύντρα, Ρόμανιτς (78΄ Μπουλούλης), Μπιανκόνι.

Τρίκαλα: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Παπαγεωργίου, Ριζογιάννης, Ελευθεριάδης (76΄ Λώττας), Γρηγορόπουλος (60΄ Βέρτζος), Πέπκας, Τσίπρας, Σταμάτης (68΄ Τεγούσης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ