Πολιτική

14 Ιανουαρίου 2020 10:36 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιανουαρίου 2020 22:18

Μπογδάνος: κακώς κατέβηκε η αφίσα για τις αμβλώσεις

Διάβασέ μου το...

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με τις αφίσες για τις αμβλώσεις.

Μπογδάνος: κακώς κατέβηκε η αφίσα για τις αμβλώσεις
-

Τη διαφωνία του με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, την οποία υλοποίησε η ΣΤΑΣΥ για τη διακοπή της καμπάνιας που έκανε με αφίσες στις στάσεις του Μετρό, η οργάνωση «Αφήστε με να Ζήσω» κατά των αμβλώσεων, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κ. Μπογδάνος, μιλώντας στο «Θέμα 104,6», σημείωσε ότι οι αφίσες «θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό  ή εάν η εταιρία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνοντα αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Από το υπουργείο ίσως να έχει γίνει μία εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας. Διότι κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;» αναρωτήθηκε.

Όπως είπε ο κ. Μπογδάνος «αίσθηση προκαλεί ότι ειδικά ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, καρμπόν οι δηλώσεις τους. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ 90,1, σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργείου για την απόσυρση των αφισών κατά των αμβλώσεων στους χώρους του Μετρό, δήλωσε ότι, «δεν νομίζω ότι ένας δημόσιος χώρος όπως ο χώρος του Μετρό, είναι ο κατάλληλος για να διαφημίζουμε τέτοια ζητήματα. Θεωρώ ότι κάποια ζητήματα που είναι φοβερά ευαίσθητα καλό είναι σε δημόσιους χώρους  να μη δίνουμε βήμα για να δημιουργούνται αυτές οι αντεγκλήσεις».

«Το θέμα νομιμοποίησης των αμβλώσεων έχει κριθεί από το 1986, με νόμο του ΠΑΣΟΚ. Η μητρότητα είναι επιλογή και όχι εξαναγκασμός. Προτεραιότητα είναι η αντισύλληψη, η ενημέρωση και η στήριξη της οικογένειας, όμως η άμβλωση παραμένει επιλογή. Είναι ανεπίτρεπτο επομένως, η ΣΤΑΣΥ, ένας Οργανισμός του Δημοσίου, να προωθεί καμπάνια που αμφισβητεί ένα κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών. Πρέπει μαζί με την αφίσα να αποσύρουν και την Διοίκηση που πήρε αυτή την απόφαση», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.   

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για το ίδιο θέμα σε δημοσιογράφους είπε ότι, «επειδή δε γίνεται να ακούμε συνέχεια λογικοφανή - κενοφανή επιχειρήματα περί δικαιώματος στο σώμα της γυναίκας κτλ, θα πούμε το εξής: Όταν είσαι χριστιανός ορθόδοξος η άμβλωση  απαγορεύεται! Όταν είσαι άνθρωπος η άμβλωση  απαγορεύεται! Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες!». Ερωτώμενος αν αυτό ισχύει και στην περίπτωση του βιασμού, απάντησε πως «και στους κανόνες πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις!».