Οικονομία

07 Ιανουαρίου 2020 15:08 Τελευταία ενημέρωση : 07 Ιανουαρίου 2020 23:10

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία “Ηφαιστίων”

Text to Speech

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Που υπάρχουν προβλήματα σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία “Ηφαιστίων”

(εικόνα αρχείου)

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ:

  • Τα συνεργεία των τεχνικών εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά 'Ασκρη και Νεοχώρι,στην περιοχή Αλιβερίου, στην 'Ανω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες,  Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου, Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.
  • Tέλος, τα συνεργεία επεμβαίνουν και για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Κωστής Χατζηδάκης

Στα έντονα καιρικά φαινόμενα, το πεπαλαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη επενδύσεων εστίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις αιτίες που προκάλεσαν τα έντονα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Παραπολιτικά 90,1 και ΣΚΑΪ 100,3 στάθηκε σε τρία βασικά στοιχεία, αναφέροντας «πρώτον, όταν έχουμε κακοκαιρία προφανώς παντού, σε όλον τον κόσμο, έχουμε προβλήματα. Στην Ελλάδα επίσης το 90% του δικτύου είναι εναέριο και ως εκ τούτου αυτός είναι ένας παράγοντας επιβάρυνσης. Δεύτερον, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες και αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται. Τρίτον, είναι προφανές ότι όταν δεν επενδύεις επί χρόνια και αφήνεις μια επιχείρηση να απαξιώνεται, τελικά έχεις και τέτοιου είδους προβλήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ