Πολιτική

28 Δεκεμβρίου 2019 20:01

Προ-μηνύματα Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο, νέο ΠτΔ και Ασφάλεια

Text to Speech

Τι αναφέρει ο Πρωθυπουργός σε μακροσκελή συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Τι λέει για τον Χρυσοχοϊδη.

Προ-μηνύματα Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο, νέο ΠτΔ και Ασφάλεια

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Μέσα στον Ιανουάριο, ο Πρωθυπουργός θα φέρει στην Βουλή το νέο εκλογικό νόμο, που θα προβλέπει κλιμακωτό μπόνους εδρών, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος, πετώντας το γάντι της συναίνεσης για την εξασφάλιση των 200 ψήφων που απαιτούνται στην αντιπολίτευση.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «Υπό κανονικές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίζεται ότι είναι κόμμα εξουσίας, θα έπρεπε να αναθεωρήσει τα περί απλής αναλογικής και αν πιστεύει ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές δεν έχει λόγο να μην ψηφίσει αυτόν τον εκλογικό νόμο ώστε η χώρα να γλιτώσει και την περιπέτεια των διπλών εκλογών».

Επόμενο πολιτικό στοίχημα για τον Πρωθυπουργό θα είναι η εκλογή Προέδρου τη Δημοκρατίας και προϊδεάζει για πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα του Έθνους. Όπως λέει χαρακτηριστικά «θα προτείνω το πρόσωπο, που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγηση μου θα είναι τέτοια, που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν».

Μητσοτάκης: Στηρίζω απόλυτα την Αστυνομία

Στον απόηχο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης για αστυνομοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την στήριξη του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Αστυνομία, υποσημειώνοντας ότι μεμονωμένες συμπεριφορές αστυνομικών ελέγχονται ήδη.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύτηκαν γιατί ζητούν ασφάλεια στις γειτονιές τους και οι φοιτητές ζητούν να μην κάνουν κουμάντο οι τραμπούκοι στα πανεπιστήμια».

Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα είναι το μέτρο-αιχμή για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ