Αθλητικά

26 Δεκεμβρίου 2019 11:32

Euroleague: Ελληνο-ισπανικές μονομαχίες για τους “αιώνιους”

Διάβασέ μου το...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Euroleague: Ελληνο-ισπανικές μονομαχίες για τους “αιώνιους”
-

Ελληνο-ισπανικές μονομαχίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Euroleague το διήμερο 26-27 Δεκεμβρίου. Οι “αιώνιοι” του ελληνικού πρωταθλήματος θα... κονταροχτυπηθούν με τα “μεγαθήρια” της Ισπανίας και συμπρωτοπόρους στη Euroleague, καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη την Παρασκευή, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Πρώτος από ελληνικής πλευράς ρίχνεται στη “μάχη” της 16ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” φιλοξενούν τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (21:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι η μια από τις τρεις ομάδες που βρίσκονται στο... ρετιρέ της βαθμολογίας, και θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑNAΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αποστολή του “τριφυλλιού” κόντρα στη “βασίλισσα”, η οποία έχει στερηθεί στα τελευταία παιχνίδια των υπηρεσιών του τραυματία ηγέτη της, Σέρχιο Γιουλ, δεν είναι εύκολη, ενώ ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει και την αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στους Μαδριλένους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα play-offs και η Ρεάλ μετράει ισάριθμες προκρίσεις στο Final Four, ενώ, μετά την ήττα τους στο Game 1 της σεζόν 2017-18, οι Μαδριλένοι μετρούν οκτώ διαδοχικές νίκες. Συνολικά στις αναμετρήσεις τους από το 2000, η Ρεάλ υπερισχύει του Παναθηναϊκού με 17 επιτυχίες έναντι 10 των “πράσινων”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

O Ολυμπιακός παίρνει τη... σκυτάλη στις ελληνο-ισπανικές μονομαχίες, καθώς αναμετράται την Παρασκευή (22:00) με την Μπαρτσελόνα στο “Palau Blaugrana”. Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, ωστόσο έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους “μπλαουγκράνα” που... φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές.

Οι Καταλανοί βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς, μετά την εντός έδρας ήττα τους από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετρούν τέσσερις σερί νίκες, την ώρα που οι Πειραιώτες έχουν τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Η προϊστορία ευνοεί την Μπαρτσελόνα, καθώς, στις 25 αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 2000, η ισπανική ομάδα μετράει 16 νίκες και 9 ήττες.

Ολυμπιακός - Σπανούλης - Μιλουτίνοφ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει την ευκαιρία να… γράψει ιστορία σε αυτό το παιχνίδι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πετύχει 4.141 πόντους στην καριέρα του στη Euroleague, βρίσκεται μόλις 11 πίσω από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152), ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση, έχοντας αγωνιστεί (σχεδόν) σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Αναντολού Εφές με την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία, εφόσον επικρατήσει στην Κωνσταντινούπολη, θα “πιάσει” την τουρκική ομάδα στη βαθμολογία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ