Κοινωνία

22 Δεκεμβρίου 2019 18:20 Τελευταία ενημέρωση : 22 Δεκεμβρίου 2019 20:45

Άγρια επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο Μαρούσι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συγκρούσεις με αστυνομικούς κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. Στο “στόχαστρο” κουκουλοφόρων βρέθηκαν ακόμη και ανυποψίαστοι περαστικοί.

Άγρια επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο Μαρούσι (βίντεο)
-

Συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς ξέσπασαν μέρα-μεσημέρι στο πιο πολυσύχναστο σημείο του Αμαρουσίου.

Φορώντας κράνη και κουκούλες, νεαροί επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και πυροσβεστήρες εναντίων των ΜΑΤ.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας διακρίνεται ένας κουκουλοφόρος να κυνηγά  ηλικιωμένο για να τον χτυπήσει. Τελευταία στιγμή, ένας άνδρας της Αστυνομίας τον χτυπά και τον διώχνει.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων, κρότου λάμψης. Κυνήγησαν τους νεαρούς, που μπήκαν στον σταθμό του ηλεκτρικού σπάζοντας τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Η ατμόσφαιρα ήταν για ώρες αποπνικτική, με πλήθος κόσμου, που ψώνιζε στα καταστήματα της περιοχής να τρέχει για να προφυλαχτεί από τα δακρυγόνα.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές σε μια τράπεζα, έσπασαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα καταστήματα.

Μαρούσι - έπαυλη Κουβέλου - επεισόδια

Μαρούσι - έπαυλη Κουβέλου - επεισόδια

Νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές είχαν κρεμάσει πανό στην έπαυλη Κουβέλου, που ήταν υπό κατάληψη και είχε εκκενώσει η Αστυνομία την περασμένη Τρίτη.

Σε ανακοίνωση τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν μάλιστα πως γίνεται ανακατάληψη της έπαυλης, κάτι πάντως που διαψεύδεται από τις αστυνομικές αρχές.

Μαρούσι - έπαυλη Κουβέλου - επεισόδια

Μαρούσι - έπαυλη Κουβέλου - επεισόδια

Από τα επεισόδια στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου δεν έγινε καμία προσαγωγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ