Κοινωνία

21 Δεκεμβρίου 2019 20:00

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί καταβρέχουν με μάνικα γυναίκα που περνά έξω από Τμήμα

Text to Speech

Άλλη μια καταγγελία για άσκηση αστυνομικής βίας, σε βάρος μιας γυναίκας με κινητικά προβλήματα, ερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικοί καταβρέχουν με μάνικα γυναίκα που περνά έξω από Τμήμα

Ένα νέο περιστατικό βίας, φέρνει στο φως η εφημερίδα Documento. Σε βίντεο, που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος στην Ομόνοια, αστυνομικοί φαίνονται να καταβρέχουν με μάνικα γυναίκα που περνά έξω από το τμήμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη, που είναι νομικός σύμβουλος της εφημερίδας, και ήταν παρών στο περιστατικό, οι αστυνομικοί φέρθηκαν με βιαιότητα στην συγκεκριμένη γυναίκα.

Ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως η συγκεκριμένη γυναίκα έχει απασχολήσει επανειλημμένως τις αρχές και ο δικηγόρος συνελήφθη όταν άσκησε βία εναντίον των αστυνομικών.

«Η γυναίκα είναι γνωστή στις αρχές, καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Εκείνο το απόγευμα είχε έρθει στην είσοδο του τμήματος, είχε ουρήσει και είχε αφοδεύσει. Ο αστυνομικός χρησιμοποίησε το νερό για να πλύνει τον χώρο.

Ο δικηγόρος ήθελε να μπει στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να δώσει την ταυτότητά του στον σκοπό και να καταγραφεί βιβλίο εισερχομένων. Συνελήφθη, όταν προσπάθησε να εισέλθει βιαίως στο κτίριο», αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Την υπόθεση, που έχει καταγραφεί ως περιστατικό τον Οκτώβριο χειρίζεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε δελτίο τύπου της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει σε ότι αφορά το περιστατικό.

«Σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».