Κοινωνία

20 Δεκεμβρίου 2019 19:33

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση στο Κουκάκι

Text to Speech

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί το βασικό υπερασπιστικό "όπλο", της οικογένειας του σκηνοθέτη. Καρέ- καρέ η στιγμή της σύλληψης. Αναβλήθηκε η δίκη των συλληφθέντων.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση στο Κουκάκι

Τον Μάϊο θα δικαστούν οι εννέα συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, μετά την σημερινή αναβολή της δίκης, ενώ ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει, αποκλειστικά, βίντεο που αποτελεί το βασικό  υπερασπιστικό "όπλο", της οικογένειας του σκηνοθέτη.

Σε αυτό -σύμφωνα με το περιβάλλον του- απεικονίζονται ο σκηνοθέτης με τους δύο γιους του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, δίπλα από την κατάληψη τής οδού Ματρόζου, την ώρα που οι αστυνομικοί έχουν εισβάλει στο υπό κατάληψη κτίριο. Σύμφωνα με την οικογένεια το βίντεο και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι δύο νεαροί δεν ήταν στην κατάληψη την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. 

Ωστόσο, σε ακόμα ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, φαίνεται η έφοδος των ανδρών της ΕΚΑΜ στην κατάληψη Ματρόζου. Πετούν βομβίδες κρότου - λάμψης και με τροχό προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της εισόδου, που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχε θωρακιστεί εσωτερικά με σιδερένιες δοκούς. 

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, ενώ ήδη έχει ακινητοποιηθεί από τα στελέχη της ΕΚΑΜ και βρίσκεται με χειροπέδες, φωνάζει απευθυνόμενος προς τους περιοίκους που παρακολουθούσαν τα όσα διαδραματίζονταν στη ταράτσα του σπιτιού του. Η σύζυγός του έκπληκτη αντικρίζει, όπως έχει δηλώσει, τους γιους της και τον 56χρονο. 

Το μεσημέρι ο σκηνοθέτης προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για το αυτόφωρο των εννέα συλληφθέντων από τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι. Η εκδίκαση τής υπόθεσης αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο, ύστερα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, καθώς -όπως είπαν- δεν έχουν πλήρη γνώση της δικογραφίας. Νωρίτερα ο 56χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή. 

Εκκένωση - καταλήψεις - κτίρια - Κουκάκι

Οι γείτονες λένε ότι δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση τα παιδιά με την κατάληψη, ενώ οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να έχουν διαφύγει οι καταληψίες, γιατί η περιοχή ήταν υπό ασφυκτικό κλοιό. 

Αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν σταλεί και τα αντικείμενα που έριξαν προς τους αστυνομικούς αλλά και αποτυπώματα από το εσωτερικό της κατάληψης και τη σκάλα, που οδηγεί στην ταράτσα. 

Η οικογένεια Ινδαρέ, πάντως, λέει πως μια φωτογραφία είναι χιλιάδες λέξεις. Εννοεί δηλαδή πως από αυτό το βίντεο και την φωτογραφία που τραβήχτηκε τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης αποδεικνύεται ότι τα δυο παιδιά ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και όχι στην κατάληψη. Άκουσαν τα ποδοβολητά στην ταράτσα τους, ανέβησαν να δουν τι συμβαίνει και συνελήφθησαν.  Αποτελεί δε βασικό υπερασπιστικούς τους όπλο, όπως επισημαίνουν. 

Από την πλευρά της όμως η Αστυνομία υποστηρίζει πως πρόκειται για αποτύπωση μιας στιγμής. Οι αρχές θεωρούν δηλαδή πως τα παιδιά είναι πράγματι στο μπαλκόνι αφού όμως προηγουμένως πήδησαν από την κατάληψη στο δικό τους σπίτι.

Η οικογένεια Ινδαρέ, σε επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, απαντά πως η αλήθεια θα λάμψει, καθώς η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης . Ήταν ένας εφιάλτης λένε, και εύχονται να μην συμβεί ούτε στον χειρότερο εχθρό τους  Αυτό που τους νοιάζει πλέον είναι να ανασυνταχθούν και να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. 

Ωστόσο, νέα επεισόδια είχε η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση στο Κουκάκι. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ενώ το Μαξίμου αντέδρασε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ, μετά από απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης επισκέφθηκε σήμερα τον Συνήγορο του Πολίτη κάνοντας λόγο για έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.