Πολιτική

18 Δεκεμβρίου 2019 16:06 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2019 16:39

Κόντρα στη Βουλή για τις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι

Διάβασέ μου το...

Στη Βουλή συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για τις πρωινές εκκενώσεις καταλήψεων.

Κόντρα στη Βουλή για τις εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι
-

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι. Ο Μάκης Βορίδης που δέχθηκε τα πυρά του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέξη Χαρίτση, ανέφερε ότι  ο ελληνικός λαός εξέλεξε τη ΝΔ για να εφαρμόσει το νόμο και την τάξη.

«Ο λαός δεν έδωσε στην κυβέρνηση την άδεια να αφαιρεί το άσυλο από το σπίτι ενός ανθρώπου, να μπαίνει η αστυνομία χωρίς ένταλμα και να ξεβρακώνει κοριτσάκια στο δρόμο», αντέτεινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης λίγο αργότερα έκανε λόγο για εικόνες που θυμίζουν Βαγδάτη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας, τόνισε ότι η είσοδος στο κτίριο στο Κουκάκι έγινε παρουσία εισαγγελέα και περνώντας στην αντεπίθεση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι αθώα όσα λέει, γιατί είναι ψυχικά ταυτισμένος με τον συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειες. Σημείωσε ωστόσο, πως θα ελεγχθεί εάν υπάρχει υπέρβαση βίας από συγκεκριμένο αστυνομικό. 

«Η κυβέρνηση ότι έχει  ψυχικό δεσμό με την βία και την καταστολή», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.

Σκουρλέτης και Καμίνης κατά Χρυσοχοϊδη

Ο Γραμματέας του Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε «με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης μιας κατάληψης, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε μια ιδιωτική κατοικία χωρίς άδεια Εισαγγελέα, ή εν πάση περιπτώσει, χωρίς να δείξουν την άδεια Εισαγγελέα, ξυλοκόπησαν τον πατέρα και τον γιο της οικογένειας και απείλησαν την μητέρα ότι θα την πετάξουν από τη σκάλα. Δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα αυτά. Πάραυτα πρέπει η πολιτική ηγεσία να σταματήσει να δίνει αυτό το σήμα σε συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις, να αυθαιρετούν εις βάρος της νεολαίας, εις βάρος των πολιτών. Αυτός ο δρόμος της ακραίας καταστολής είναι επικίνδυνος, ολισθηρός και θα μας οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις».  

Σε δήλωση του, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, αναφέρει μεταξύ άλλων, «ας μην εξαντλείται το Υπουργείο σε δημοσιεύσεις τελεσιγράφων που μικρή αξία έχουν και ας επικεντρωθεί στο να κάνει απλά τη δουλειά του: να προετοιμάζει τις επιχειρήσεις αυτές με επάρκεια, απόλυτο σεβασμό στο κράτος δικαίου και σαφείς οδηγίες προς τις αστυνομικές δυνάμεις να μην αυθαιρετούν».