Οικονομία

16 Δεκεμβρίου 2019 16:48

Σκυλακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: επιβάλλατε μεγαλύτερη λιτότητα κι απ’ αυτή που ζητούσε ο Σόιμπλε

Διάβασέ μου το...

Ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η εισπραξιμότητα από τον ΕΝΦΙΑ έχει βελτιωθεί κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του.

Σκυλακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: επιβάλλατε μεγαλύτερη λιτότητα κι απ’ αυτή που ζητούσε ο Σόιμπλε
-

 Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ άφησε στη Βουλή, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική παρουσίασε στοιχεία για την εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε, «του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Προετοιμαστείτε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η εισπραξιμότητα έχει υπερβεί τον στόχο κατά 110 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε, πριν την μείωση του ΕΝΦΙΑ ο στόχος για εισπράξεις από το σύνολο των φόρων στην ακίνητη περιουσία ήταν 2,805 δις, σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 2,799 δις ευρώ.

Ο κ. Σκυλακάκης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη λιτότητα, περνώντας στην αντεπίθεση, ανέφερε ότι δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση που ως κυβέρνηση επέβαλλε περισσότερη λιτότητα ύψους 30 δις, να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για λιτότητα.

«Τον Ιούνιο η έκθεση των θεσμών υποστήριζε ότι το χρέος θα έρθει στο 100% του ΑΕΠ το 2048. Τον περασμένο Νοέμβριο η εκτίμηση έπεσε στο 2042. Αυτή είναι η μισή δουλειά. Θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη έως να το διεκδικήσουμε. Με πράξεις, όχι λόγια», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε περισσότερη λιτότητα από αυτή που ζητούσε ο Σόιμπλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ