Αθλητικά

12 Δεκεμβρίου 2019 07:48

Champions League: στους “16” η Ατλέτικο Μαδρίτης, απόλυτη Μπάγερν

Διάβασέ μου το...

Το τελευταίο εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από πέντε χρόνια «απόλυτη» ομάδα στους ομίλους.

Champions League: στους “16” η Ατλέτικο Μαδρίτης, απόλυτη Μπάγερν
-

Το τελευταίο εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε στην ισπανική πρωτεύουσα τη Λοκομοτίβ Μόσχας με 2-0 σε αγώνα-τελικό και θα βρεθεί στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12), ενώ την ίδια ώρα η Λεβερκούζεν έχανε με το ίδιο σκορ στην έδρα της από τη Γιουβέντους και έμενε τρίτη στον Δ΄ όμιλο, αλλά θα συνεχίσει στο Europa League.

Από εκεί και ύστερα, η Μπάγερν συνέχισε την ξέφρενη πορεία της νικώντας και στο Μόναχο την Τότεναμ, με 3-1 αυτή τη φορά και με την έκτη νίκη στα ισάριθμα παιχνίδια της στον Β΄ όμιλο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής, ούσα η μόνη ομάδα που το κατόρθωσε φέτος στους ομίλους.

Η Μπάγερν είναι η έβδομη ομάδα στην Ιστορία του Champions League που κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή της στους ομίλους με απόλυτο τρόπο, δηλαδή με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν πριν από πέντε χρόνια, όταν το κατάφερε η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι, η οποία στη συνέχεια αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Γιουβέντους. Η... ιστορία πάντως δεν βοηθάει τους Βαυαρούς, αφού καμία ομάδα που έχει κάνει απόλυτο ταξίδι στους ομίλους δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μπάγερν - Τότεναμ

Στον Α΄ όμιλο, η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε με 5-0 τη Γαλατασαράι στο Παρίσι κάνοντας εμφατικό φινάλε στο γκρουπ κι έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ενώ με νίκη πέρασε και η Ρεάλ από το Μπριζ, με τη «βασίλισσα» να αρκείται στη δεύτερη θέση.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στα νοκ άουτ του Champions League είναι οι: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ, Βαλένθια, Τσέλσι, Ντόρτμουντ, Λιόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα.