Αθλητικά

11 Δεκεμβρίου 2019 23:53 Τελευταία ενημέρωση : 12 Δεκεμβρίου 2019 22:52

Ολυμπιακός: νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στο Europa League

Διάβασέ μου το...

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν την πολυπόθητη νίκη απέναντι στους Σέρβους και θα συνεχίσουν το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Ολυμπιακός: νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στο Europa League
-

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί στο Europa League. Οι Πειραιώτες νίκησαν με 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, καταλαμβάνοντας την προνομιούχο 3η θέση.

Το “χρυσό” γκολ σημείωσε με πέναλτι ο Ελ Αραμπί στο 88΄. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν καλύτεροι και είχαν δοκάρι, ενώ οι Σέρβοι έχασαν πέναλτι με τον Τομανέ στο 42΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλει τον ρυθμό του. Από την άλλη, ο Μιλόγεβιτς είχε δηλώσει ότι οι παίκτες του δεν θα έπαιζαν για την ισοπαλία, αλλά η εικόνα του Ερυθρού Αστέρα έδειχνε ότι δεν είχαν το μυαλό στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες, σε έναν επιθετικό μονόλογο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με σημαντικότερη την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 34΄ που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ποντένσε ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης και δημιούργησε όλο το παιχνίδι.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Μάριν στο 42΄ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομανέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με περισσότερο πάθος, πίεσε, έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 59΄, αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί, μετά από σέντρα του Τσιμίκα, σταμάτησε στο δοκάρι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Στο 63΄ ο Ποντένσε βρέθηκε τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον Μπόργιαν. Στο 70΄ οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ποντένσε από καλή θέση και με τον Μπόργιαν εκτός θέσης κατάφερε να στείλει την μπάλα εκτός εστίας.

Η “λύτρωση” για τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Γιαντέρ βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά (61΄ Γκερερο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Ελ Αραμπί (90΄ Μπενζιά), Μασούρας (70΄ Λοβέρα).

Ερυθρός Αστέρας (Μιλογεβιτς): Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς (82΄ Γιαντέρ) , Πέτροβιτς, Βουκάνοβιτς (65΄ Μπουκιά), Ίβανιτς, Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Τομανέ (58΄ Φαν Λα Πάρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - CHAMPIONS LEAGUE

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης:

1ος Όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν – Γαλατασαράι: 5-0

Κλαμπ Μπριζ – Ρεάλ Μαδρίτης: 1-3

2ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Τότεναμ: 3-1

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: 1-0

3ος Όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι: 1-4

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αταλάντα: 0-3

4ος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Γιουβέντους: 0-2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μόσχας: 2-0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ