Πολιτική

11 Δεκεμβρίου 2019 14:12 Τελευταία ενημέρωση : 11 Δεκεμβρίου 2019 22:28

Ψήφος αποδήμων: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος

Διάβασέ μου το...

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου. Παράθυρο για "ναι" άνοιξε ο Χαρίτσης.

Ψήφος αποδήμων: Νέες αλλαγές προανήγγειλε ο Θεοδωρικάκος
-

Επιπλέον βήματα που ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ευρύτερη δυνατή αποδοχή του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Ειδικότερα, μειώνεται στα 8 χρόνια από 10 που προβλέπει το νομοσχέδιο ο χρόνος για την ανανέωση των εκλογικών καταλόγων, ενώ ο εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη στη Διακομματική Επιτροπή θα είναι ο εισηγητής επί των ενστάσεων. 

“Ναι" επί της αρχής του νομοσχεδίου αναμένεται να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα υπερψηφίσει και όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου με τα οποία συμφωνεί.

Με τα δεδομένα αυτά το νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση με ρεκόρ 291 ψήφων, καθώς μέχρι στιγμής μόνον το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, θα υπερψηφίσει όσα άρθρα συμφωνεί. 

"Η ψήφιση του έχει πολύ μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία", επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και απηύθυνε νέα έκκληση να μην λείπει κανείς από αυτή την ιστορική στιγμή. Έκανε μάλιστα, γνωστό ότι προ ολίγου τον συνεχάρη στα υπουργικά έδρανα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπ. Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για υπερψήφιση του νομοσχεδίου είπε "θεωρούμε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη κι άρα υπερτερεί του νομοσχεδίου, παρόλα αυτά, θέλουμε να υπάρξει λύση και επιδιώκουμε τη συναίνεση, είναι καιρός οι Έλληνες της διασποράς να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, βεβαίως παραμένουμε σε εγρήγορση για ένα αξιόπιστο και μακράς πνοής θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους Έλληνες εξωτερικού και θα διαφυλάσσει την εκλογική διαδικασία από ατοπήματα".