Πολιτική

11 Δεκεμβρίου 2019 13:34

Μητσοτάκης για Τουρκία: έχουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Διάβασέ μου το...

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις της έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας.

Μητσοτάκης για Τουρκία: έχουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας
-

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, για τις συνεχείς προκλήσεις της, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε ότι ως χώρα διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

«Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας από πλευράς του τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Υπογράμμισε δε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ