Κοινωνία

08 Δεκεμβρίου 2019 14:29

Πάνω από 48.500 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ένα τρίμηνο!

Διάβασέ μου το...

Από τον Σεπτέμβριο έως τα τέλη Νοέμβρη βεβαιώθηκαν συνολικά 48.513 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα ή στάση αυτοκινήτων σε ακατάλληλα σημεία.

Πάνω από 48.500 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ένα τρίμηνο!

Ούτε ράμπες διάβασης ΑμεΑ, ούτε διαβάσεις πεζών, ούτε και ποδηλατοδρόμους δεν σέβονται οι Έλληνες οδηγοί, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», παρκάρουν όπου βρουν!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος) βεβαιώθηκαν συνολικά 48.513 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα ή στάση αυτοκινήτων σε ακατάλληλα σημεία.

Αναλυτικά οι παραβάσεις:

  • 9.531 για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
  • 25.833 για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
  • 7.331 για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
  • 5.818 για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές

Στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειοδρόμους, 764 παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους και 1.105 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ