Κόσμος

08 Δεκεμβρίου 2019 07:57

Σφαγή με δεκάδες νεκρούς στη Βαγδάτη

Διάβασέ μου το...

Διαδηλωτές και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων σε πολυώροφο χώρο στάθμευσης που είχαν καταλάβει διαδηλωτές...

Σφαγή με δεκάδες νεκρούς στη Βαγδάτη
-

Είκοσι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε σφαγή που προκάλεσαν στη Βαγδάτη το βράδυ της Παρασκευής ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν το Σάββατο ιατρικές πηγές.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 19 διαδηλωτές που σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση των ενόπλων σε πολυώροφο χώρο στάθμευσης που είχαν καταλάβει διαδηλωτές.

Οι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τους δράστες της επίθεσης που πυροβολούσαν από τους ορόφους μέσα στο σκοτάδι, σύμφωνα με μάρτυρες.

Περισσότεροι από 127 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά και επιθέσεις με μαχαίρια κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, μια από τις εστίες των κινητοποιήσεων στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομία και εργαζομένους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Το χθεσινό ξέσπασμα της βίας ήταν το χειρότερο των τελευταίων εβδομάδων. Καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την αναγγελία του Πρωθυπουργού Άντελ Άμπντουλ Μάχντι ότι θα παραιτηθεί, έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και αιματηρής καταστολής, με τουλάχιστον 445 νεκρούς και άλλους 20.000 τραυματίες.

Βαγδάτη - πυροβολισμοί - μακελειό

Βαγδάτη - πυροβολισμοί - μακελειό

Βαγδάτη - πυροβολισμοί - μακελειό

Βαγδάτη - πυροβολισμοί - μακελειό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ