Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019 19:54

Κουμουτσάκος στον ΑΝΤ1: δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα περάσει το “κατώφλι της λογικής” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ο Γ.Κουμουτσάκος χαρακτήρισε ανυπόστατη τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας. Τι είπε για τον κίνδυνο «θερμού επεισοδίου».

Κουμουτσάκος στον ΑΝΤ1: δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα περάσει το “κατώφλι της λογικής” (βίντεο)
-

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ίδιας της συμφωνίας, αλλά δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το Διεθνές Δίκαιο. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, όλα τα μεγάλα κράτη που βρίσκονται στην περιοχή, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν εκδηλώσει ήδη έντονες αντιδράσεις.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η νοοτροπία της Τουρκίας, καθώς αγνοεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν τις δικές τους θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» στην περιοχή το οποίο θα προκαλέσει η Τουρκία, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Άγκυρα θα περάσει το «κατώφλι της λογικής». Σε κάθε περίπτωση όμως η Κυβέρνηση μας όπως κάθε σοβαρή Κυβέρνηση μελετά όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζεται.

Τέλος σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε τις κατηγορίες για «εργαλειοποίηση» του από την Άγκυρα, η οποία δεν σταματά να εκτοξεύει απειλές ότι θα αφήσει τους μετανάστες να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, απειλές που λειτουργούν ως προσκλητήριο σε μετανάστες να εισρέουν στην Τουρκία προκειμένου να περάσουν στην Ευρώπη.