Πολιτική

06 Δεκεμβρίου 2019 19:13

Βουλή: Βήματα μεγαλύτερης σύγκλισης για την ψήφο των αποδήμων

Διάβασέ μου το...

Πόσοι ειναι δυνητικά οι εκλογείς, τους οποίους μπορεί να αφορά η ρύθμιση. Ποιές πρωτοβουλίες ανέλαβε η Κυβέρνηση με στόχο την υπερψήφιση ει δυνατόν απο 300 βουλευτές.

Βουλή: Βήματα μεγαλύτερης σύγκλισης για την ψήφο των αποδήμων
-

Βήματα σύγκλισης με στόχο την υπερψήφιση από όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων, κάνει η κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει περαιτέρω βελτιώσεις.

Στη βάση προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ότι τρεις από τους 15 βουλευτές του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα προέρχονται από τους απόδημους και ένας εξ αυτών θα τοποθετηθεί στις τρεις πρώτες θέσεις.

«Αν υπάρχει διάθεση από άλλες πλευρές, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για τα πάντα», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα την ερχόμενη Τετάρτη που εισάγεται το νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας. «Η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους, οι Έλληνες ενωμένοι σε ένα περιβάλλον μεγάλης ρευστότητας», είπε.

Στην παρέμβασή του νωρίτερα, έκανε γνωστό πως  περίπου 340.000 Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές. Οι απόδημοι Έλληνες που διαθέτουν ΑΦΜ είναι περίπου 407.000 από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορούν να ψηφίσουν. Στον συγκεκριμένο αριθμό δεν συνυπολογίζονται όσοι έφυγαν στο εξωτερικό την τελευταία 10ετία χωρίς ΑΦΜ, θα μπορούν ωστόσο να ψηφίσουν εάν οι γονείς τους είναι φορολογικά ενεργοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ μόνον το ΜέΡΑ 25 καταψηφίζει.