Αθλητικά

06 Δεκεμβρίου 2019 13:13

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ώρα “αιωνίων” μετά από… 10 μήνες

Διάβασέ μου το...

Έφτασε η ώρα του πολυαναμενόμενου ντέρμπι «αιωνίων»!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ώρα “αιωνίων” μετά από… 10 μήνες
-

Έφτασε η ώρα του πολυαναμενόμενου ντέρμπι «αιωνίων»! Απόψε στις 21:30, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν μετέχουν στην Basket League και αγωνίζονται με διαφορετική ομάδα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η πρώτη «μάχη» τους λοιπόν αυτή τη σεζόν θα είναι ευρωπαϊκή υπόθεση και θα λάβει χώρα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Euroleague. Αυτή θα είναι η 16η φορά στην Ιστορία που η «μητέρα των μαχών» στην Ελλάδα θα λάβει χώρα σε επίπεδο Ευρώπης. Σε αυτά τα 15 παιχνίδια, νικητής έχει αναδειχθεί τις 10 φορές ο Ολυμπιακός και τις 5 ο Παναθηναϊκός. Το πιο πρόσφατο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» και 15ο στη σειρά πριν από αυτό της Παρασκευής (6/12), είχε διεξαχθεί στο ΣΕΦ στις 4 Ιανουαρίου 2019, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 79-65 του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague. Στον πρώτο γύρο της Α΄ φάσης της Euroleague πέρυσι (2018-19), ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 93-80 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά στη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, ο Παναθηναϊκός έχει το «πάνω χέρι», αφού μετά από 11 αγωνιστικές έχει απομακρυνθεί κατά 2 νίκες από τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 7-4, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» 5-6. Μόνη πρώτη είναι η Αναντολού Εφές με 9 νίκες - 2 ήττες, ακολουθούν οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης με 8-3, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με 7-4 με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αρμάνι Μιλάνο. Η ρωσική Κίμκι έχει 6 νίκες - 5 ήττες και από πίσω ακολουθούν Ολυμπιακός, Μπασκόνια και Βιλερμπάν με 5-6.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ