Κοινωνία

05 Δεκεμβρίου 2019 17:34

Πανικός και τραυματίες από την φωτιά στο ξενοδοχείο στην Συγγρού (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συνολικά, είκοσι άτομα απεγκλωβίστηκαν. Τρεις οι τραυματίες, μια νεαρή γυναίκα στην εντατική, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό.

Πανικός και τραυματίες από την φωτιά στο ξενοδοχείο στην Συγγρού (εικόνες)
-

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν από την φωτιά που ξέσπασε σε κεντρικό ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού, στο Νέο Κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού.  

Συνολικά, είκοσι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός. Από τους 20 που απεγκλωβίστηκαν, τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο.

Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 24 και 32 ετών και έναν 24χρονο άνδρα , ο οποίος επιπλέον έχει και κάταγμα στο πόδι, το οποίο υπέστη πιθανότατα πάνω στον πανικό του. Η 24χρονη γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική και έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Ενδείξεις για εμπρησμό 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής, έχουν βρεθεί στοιχεία που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, όσο και στον 1ο απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, βρέθηκαν άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την αυτοψία στο χώρο, η φωτιά ξεκίνησε από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος.

Τα ευρήματα οδηγούν τους ανακριτικούς υπαλλήλους στην υπόνοια ότι κάποιος είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε πολλά σημεία, προκειμένου να επεκταθεί ταχύτερα στο κτήριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, ή από δωμάτιο από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι, ή από μικρή κουζίνα, ακριβώς δίπλα, που χωρίζεται με μεσοτοιχία.

Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ανέλαβε την υπόθεση 

Η Ασφάλεια Αττικής ανέλαβε την έρευνα για την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, για την οποία, από την πρώτη στιγμή υπήρξαν ενδείξεις εμπρησμού.

Η υπόθεση, που έφυγε πλέον από την αρμοδιότητα της πυροσβεστικής, ανατέθηκε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, καθώς το περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό απ' την αστυνομία:

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από την προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Φωτιά τώρα στο Athenaeum Palace στην Λ. Συγγρού - Γυναίκα ζητά βοήθεια απεγκλωβισμού από μπαλκόνι του 3ου ορόφου (vid) pic.twitter.com/aP3G12Rj1u

— Πάρις Κουρτζίδης (@ParisKourtzidis) December 5, 2019

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

φωτιά - ξενοδοχείο - Λεωφόρος Συγγρού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ